Påskafton





Efter ett antal timmar i bil hem från Västkusten avslutades påskafton med goda vänner och god mat. De bjöds på drink och salta snurror, grillad baconlindad kyckling och sallad. Så här gjorde jag:
Drink: Kyl cocktailglas i god tid. Innan servering lägg i några tunt skuran klyftor lime, mosa till dem lite. Lägg i några frusna hallon, 3 cl Southern comfort och fyll p med Ginger Ale.
Snurrorna: Rulla ut ett ark färsk smördeg. Täck med parma och riven grönmögelost. Rulla ihop och skär som bullar. Pensla med ägg och toppa med valmofrön. In i ugn 225 C tills de fått fin färg.
Kycklingen: Skär i grova strimlor och marinera i vitlök, olja, schallottenlöksfond, soya, salt, peppar. Innan grillning linda in strimlorna i bacon. Grilla tills de är färdiga, vi kör på känn.
Sallad: Koka matvete och bryn halloumi. Lägg upp på ett fat: sallad, rödlök, tomat, sista skrapet ur burken med inlagda kronärtskockor, och annat smarrigt som finns i kylen. Lägg sedan på det avsvalnade matvetet och osten.
Sås: Resterna av denna URGODA!

Vinet fick vi i present. Tusen tack!

Kommentarer