Tomat- och brödsallad


Som vanligt i vår familj tillåter inte vardagarna att det avsätts timmar för matlagning. MEN för det betyder inte att man måste äta skräpmat. Efter jobb, hämtning av barn, föräldramöte och nattning av små godingar dukades detta URgoda fram:
Tomat- och brödsallad med älg- och nötrostbiff.
Vispa/rör 1 tsk dijonsenap med 1/2 dl olivolja, en skvätt vatten, 1/2 pressad vitlök, 1 tsk crème fraiche, salt, peppar och en gnutta honung. Strö ner lite hackad gräslök. Blanda tomater, rödlök, basilika och babyspenat. Slå dressingen över. Rosta brödkrutonger av GOTT bröd, jag tog ett dinkelbröd, med olja och salt. Blanda ner i salladen innan servering. Lägg upp tillsammans med något gott kött, jag tog älg- och nötrostbiff. Gott båda två.

Kommentarer