Skagen och fläskfilé - två klassiker


Vi började lördagen med att strosa runt inne i Göteborg. Eftersom vi alltid är tidigt ute var vi nästan ensamma i Nordstan och på Fröken Olssons där vi åt goda mackor, kladdkaka, chokladbollar... Några inköp gjordes sedan gav vi oss iväg till Liseberg. Efter lite tvekande, och viss övertalning av en åksugen mamma, kom barnen igång och åkte lite karuseller, roligast är trots allt att spela på hjulen.

Make och son vände i dörren på Hotell Gasten, vem kan klandra dem - jag hade då aldrig gått in där. Huwa!

Väl hemma igen påbörjade vi middagsfixet och detta kunde sedan dukas fram:

Toast skagen 3p
Skala ett par nävar färska räkor. Hacka grovt. Blanda med 2 msk yoghurt, kaviar, dill, 1 finhackad schallottenlök, salt och peppar. Rosta surdegsbröd i olja. Gnid en vitlöksklyfta mot stekytan och salta något. Lägg upp på tallrik och garnera med strimlade sockerärtor, för den fina färgens skull.

Fläskfilé med rostade rotsaker och kantarellsås
Rosta potatis, morötter och palsternackor i olja på 220C. Blanda ner cocktailtomater innan servering och krydda.

Bryn och krydda fläskfilén runt om. Stek klart under lock.

Gör en sås på kantareller, lök, kalvfond, soja, grädde och svartpeppar.


Efter att allt var undanröjt satt delar av oss och sov till Niceville ☺

Kommentarer