Kyckling på en onsdag



Vardagen rullar på i ett rasande tempo där arbete varvas med aktiviteter och föräldramöten. Det gäller verkligen att planera maten för att inte riskera att langa fram mackor och yoggi till kvällsmat. Genom att tina kött dagen innan eller i alla fall förbereda något kan tiden mellan det vi kommer hem tills maten står på bordet kortas ner.

I kväll åt vi.

Kycklinggratäng med pizzakaraktär 2 v & 2 b (och en matlåda)
Skär den tinade kycklingen i mindre bitar. Bryn i smör på rätt hög värme. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Koka upp 1 dl grädde, 1 dl philadelphiaost, 1 burk tomater, 1 köttbuljongtärning, 2 tsk ajvar relish, 2 tsk oregano, salt och svartpeppar. Slå den varma såsen över kycklingbitarna och täck med riven ost. Gratinera i 220 C ca 15 minuter, eller tills osten fått lite färg och det bubblar i formen. Servera med kokt broccoli.

Ha en fortsatt skön kväll!

Kommentarer