Flat iron steak med bacon- och parmesansmör


Först tänkte vi strunta i middag, sen tänkte vi ta något som fanns i kylen och det slutade med en kalasmiddag på detta sätt:

Flat iron steak med bacon- och parmesansmör 2p

Smöret
Blanda 2 msk smör med 2 msk philadelphiaost. Bryn 1/2 paket bacon i småbitar. Låt svalna. Blanda smör- och oströran med bacon, 1 dl riven parmesanost, salt och svartpeppar. Forma till ägg och ställ in i kylen.

Bryn köttet ca 4 minuter på varje sida. Salta och peppra. Låt vila i folie.

Lägg upp lite blandade grönsaker på två tallrikar, lägg på köttet och toppa med smöret.

Helt ok en torsdagskväll.

Nu är helgen nära, för oss väntar fyra timmar i bilen för en tripp till Västkusten. Är vädergudarna på vår sida blir det en tur till Liseberg i morgon. Barnen har laddat plånböckerna med mynt - här ska det spelas på godis- och nallehjul.

Ha det bäst tills vi hörs!

Kommentarer