Grillad lammytterfilé
Det går ju inte bara att bryta tvärt när man kalasat på god mat en helg, så som nedtrappning inför vardagen tillagades detta i söndags:
Helgrillad lammytterfilé, råstekt potatis och hallonchutneysås
Marinera köttet i olja, timjan, vitlök, salt, peppar och lite soya. Helgrilla tills de fått en innertemperatur på 57 grader. Vila en kort stund innan det skärs upp.
Hur god såsen är kan jag inte upprepa nog många gånger. Klicka HÄR för recept.
Sallad "man-tager-vad-man-haver" blir ju alltid godast. Detta hade vi hemma: små gröna blad, tomat, gurka, tranbär, ädelost, rostad mandel och balsamico creme.
Potatisen skärs i tunna skivor och rostas i ugn, tillsammans med olivolja och salt, på 225 C i ca 15 minuter.
Hittade även lite vitlökssmör i frysen, tack för det mamma ☺
Snabb gormetmiddag, perfekt!

Kommentarer
Skicka en kommentar