Kebabtallrik à la LCHF





Vi hade bestäm att plocka fram vår kreativa sida och fixa några snygga höstalster av löv och annat. Maken är på grabbresa, sonen villa nattaöver hos farmor så lilla H och jag klädde oss varmt och gav oss ut i skogen. Fyllde en kasse med diverse naturprylar och satte sen igång att skapa. Härligt att fokusera fullt på barnagöra och veta att middagen för kvällen är klar på ett kick.

Efter att skogsresterna städats undan och vi beundrat det vi skapat tog vi oss ett HETT bad och efter det var vi urhungriga så då smakade det bra med:

Kebabtallrik 2p
Skala en halv kålrot (beror ju så klart på hur stor den är) skär i tunna stavar. Gör lika med en bakpotatis. Lägg på varsin sida av en pappersklädd plåt. Ringla olivolja över och salta. Baka i 225 C ca 15 minuter. Lägg det tinade kebabköttet i en form, täck med folie och ställ in tillsammans med rotsakerna i ca 6 minuter.

Lägg upp allt på tallrikar tillsammans med tunna skivor lök, tomat och gurkor och rikligt med god sås över. Oj så gott detta var, och så snabbt det gick att fixa till!

Ha det så gott!

Kommentarer