Ännu en smarrig kycklinggratäng


Tobleroneparfaiten placerades INTE soptunnan (som den hemska snickerskakan). Fatet slickades rent och inte en gnutta fanns kvar - inte ens ett litet blåbär. Perfekt när man hittar en efterrätt som alla gillar, stor som liten. Klicka HÄR för recept.



Helgen som gick rundades av med ännu en krämig gratäng, sallad på allt möjligt gott som hittades i kylskåpet och fyllda tortillia.


Kycklinggratäng 2v & 2b

Tina två kycklingfiléer. Dela på mitten och skär i mindre bitar. Bryn och krydda med salt, peppar och lite paprikapulver. Lägg kycklingbitarna i en form tillsammans med 10 små tomater. Koka upp Cantadou 4 peppar, 2 dl grädde och  dl crème fraiche. Smaka av med géle, salt och peppar. Slå såsen över kycklingen, täck med riven ost och gratinera ca 15 minuter.

Salladen

Blandade blad, gurka, avocado, nektariner, tomater, små inlagda söta chilifrukter och getostkuber ringla lite balsamico över.

Tortillia

Täck en tortillia med riven ädelsot. Lägg en tortillia på. Stek på båda sidor i olivolja. Skär i trekanter.

Perfekt rätt när du har kylen full med "slattar" och är sugen på något gott.

Kommentarer