Pasta för liten, stor och för hungrig


Idag var det bråttom att få fram middagen. G var mellan två aktiviteter och vi andra deltog eller var i färd med att uträtta en del ärenden. Efter jobbet vilket inte innebär att det finns sjöar av tid att ösa ur, svängdes i alla hast denna kalasgoda korvanrättning tillbarnen ihop. Så här gör du:

Nyttig korvgryta med pasta 2 b

Skär 3 varmkorvar i lagom stora slantar. Hetta upp smör i en panna och bryn en mycket finhackad lök. Tillsätt riv från en morot. Slå på 2 dl grädde 2 tsk ajvar relish, 1/2 köttbuljongtärning och lite svartpeppar. Tillsätt korvbitarna.

Koka pasta och häll såsen över. Allt i ett och ingen sallad eller andra grönsaker behöver plockas fram. Såsen blev så där"slicka-grytan-ren-god"


Men allra härligast är det ändå att äta middag när läget är under kontroll. Ärendena är uträttade och halva familjen har gett sig iväg på aktivitet nummer två. En liten mer vuxen pasta fick bli min kvällsmats, och något senare även makens.

Så här gjordes den.

Pasta med räkor och zucchini 2 v

Av knappt 1 dm zucchini skärs tunna, halverade skivor. Dessa bryns med 1/2 hackad lök. Tillsätt 1 msk ajvar och en tomat skuren i urkärnade klyftor. Slå på 1 dl grädde, lite köttbuljong, salt och peppar. Koka pasta. Innan servering blandas räkorna ner i den heta såsen. Servera!

Sov gott! 

Kommentarer