Bubbel, parmesankorgar och pizza


Mysigt att inleda helgen med lite bubbel, det ger en extra skön fredagsfeeling. Men, innan skagenfyllda parmesankorgar och Crèmant hade vi fikagäster på besök på lite sent födelsedagsfirande.

Så här gör du bubbeltillbehöret:

Lägg små högar av grovriven parmesan på en plåt täckt med bakplåtspapper. Smält i ugn på ca 225 C. Låt svalna något. Lägg sedan ostarken över botten på ett glas, anpassat efter hur stora korgar du vill ha. Jag la mina över snapsglas. Ställ in i kyl för att stelna. Fyll innan servering med valfri god röra. Våra fylldes med kräftstjärtar i HEEEET aioli. Huwa så stark den var. Minns inte märket, vilket inte gör något för den kommer jag aldrig köpa igen.

Servera ett glas välkylt bubbel till. Vår goding från Frankrike var fin-fin till!


Något senare åt vi oss mätta på pizza gjord på färdigt kit. Alla valde det som de var sugna på. Det var allt från salami, getost, parma, skinka, ananas, lök och ost. Å så beasås och hemmagjord pizzasallad till.




Bjuder på några bilder tagna av dottern. Har men en knäppis till mammam som fotograferar så fort något ät- eller drickbart plockas fram blir det väl lätt att man tar efter ☺Snapsglasen räckte inte så en korg fick formas över en äggkopp, vilken tillsammans med en kork, blir ett vackert stileben ☺

Kommentarer