Fläskfilé med grönpepparsås




Så kom då även söndagen och känslan av "vad hände?" infann sig. Helgen bara svischade förbi, så mycket vi gjorde och så många platser vi hann att vara på.

Vi gjorde oss redo för veckan genom att avsluta en mysig och fartfylld helg, men en rustik middag - inte helt olik lördagens

Helstekt fläskfilé med gräddig grönpepparsås och rostade grönsaker 2p
Bryn och krydda en fläskfilé runt om. Sätt på ett lock och låt eftersteka ca 20 minuter.

Skär två mindre sötpotatisar i klyftor, lika så en palsternacka och två LILA morötter. Lägg i en form tillsammans med olivoja och flingsalt. Baka i ca 25 minuter, 220 C. Låt lite röd och gul paprika hänga med de sista 10 minuterna.

Koka upp 2 dl crème fraiche med 2 msk philadelphiaost, 1 köttbuljongtärning, 1 msk lingonsylt, soja, 2 tsk mortlad grönpeppar, salt och svartpeppar vid behov. Späd med vatten om såsen blir för tjock.

Hoppas ni kommer att gilla detta!

Kommentarer