Pulled pork, hamburgerstyle med tomatsalsa



Hittade detta recept i en Mat & Vänner och utseende och smaksättning lockade till provlagning. Det blev starkt så barnen förskonades och fick renskuret kött och pasta - vi vuxna mumsade (lite väl) glatt i oss.

Pulled pork i hamburgerböd med tomatsalsa

Blanda följande:
1 msk spiskummin
2 msk lökpulver
1 msk chilipulver
1 msk paprika
1 msk chipotlechili
3 msk råssocker
1 tsk salt (kanske mer)

Knåda in kryddblandningen i en skinkstek på ca 500 g. Lägg köttet i en emaljerad gryta, slå på en burk krossade tomater och 2 gula lökar i klyftor. Sätt på locket och ställ in grytan i 125 C i 3.5 timmar. När det var klart torkade jag av köttet och det skulle sedan dras i sär i småbitar, läggas tillbaka i delar av tomatsåsen och låta det puttra under tiden man fixade med resten.

Ringla lite olja över delade hamburger bröd och grilla i ugn.

Skär körsbärstomater i mindre biter och blanda med finhackad purjo, persilja, pressad citron, olja, salt och peppar. 

Gör även en vit sås genom att blanda rysk yoghurt med italiensk salladsdressingkrydda och lite svartpeppar.

Lägg i hop enligt bilderna.

Ett recept för dig som gillar stark mat, spiskummin och tomatsmak. Nästa gång minskar jag spiskummin och ökar saltmängden. Gjorde mitt kött dagen innan - kanske skulle ha delat det under tiden det var varmt men funkade att göra det kallt och sedan värma i tomatsåsen.

En höjdarrätt!

Phu - jag hann klart, nu börja House. Perfekt att somna till :-)

Kommentarer