Mellomiddag


Mellomiddag med vänner och detta dukade vi fram:

Fördrink
I glasen: Casa Rivas. Prisvärt och gott bubbel. Till detta bjöd jag på DENNA förrätt fast i mindre portioner. Karamelliserad lök och getost är verkligen gott tillsammans.

Varmrätt
Kycklinggratäng med bacon, ris och sallad 4-6p

Strimla 5 kycklingfiléer och skär bacon i mindre bitar. Bryn och krydda med salt och peppar. Lägg i en smord form. Blanda 2,5 dl crème fraiche med 2 dl grädde, 1/2 riven parmesanost, 2 msk sweet chili, 2 msk fond, 2 pressade vitlöksklyftor, salt och peppar. Slå såsen över köttet och ställ in i ugne, 175 C ca 15 minuter. Koka ris och gör en sallad på blandade blad, avocado, sockerärtor, tomater, tranbär och god dressing.

Efterrätt:
Lakritsparfait 6 p

Krossa 1 turkisk peppar i en mortel. Blanda med 4 äggulor, 1 tsk lakritspulver och 2 msk florsocker. Vispa 4 dl grädde och vänd ner i lakritsröran. Häll upp i en stor form eller små portionsformar. Till detta gjorde jag en jordgubbssås genom att kika upp 200 g jordgubbar tillsammans med 0,5 dl vatten och 0,5 dl florsocker.

Mycket kyckling och mycket getost har det blivit :-)

Ta tillvara på denna helgens sista dag.  Kanske väntar sportlov veckan som kommer - kanske inte...

Kommentarer