Getost paket och kyckling med dragonsås



Förrätt:

Getostpaket med karamelliserad lök 2 p
Skär tunna skivor av en gul lök och bryn tillsammans med chili i olivolja. Slå på 2 msk äppelcidervinäger och 1 tsk socker. Låt puttra på svag värme ca 2 minuter, tills vätskan och socker kokat in i löken.
Ta ett ark filodeg, pensla med smör, lägg ytterligare ett ark på. Lägg sedan en klick lök på, getosten och slutligen lök. Gör ett knyte. Gratinera i ugn ca 15 minuter,


Varmrätt:
Dragonkyckling med grönsaksspagetti 2 p
Krydda och bryn kycklingbrösten, stek klart i ugn tills de nått en innertemperatur på 68 C. Koka upp 2,5 dl crème fraiche, 2 dl grädde, 2 tsk dragon, buljong, salt och peppar.
Skär en aubergine och två morötter med en potatisskalare. Strimla en bit purjo mycket fint. Koka upp saltat vatten och lägg ner grönsakerna. Stäng av värmen och låt de ligga i det varma vattnet ett par minuter.

I glasen: El Cortejo, sauvignon blanc, en druva som ska passa perfekt till getost vilket stämde!

Kommentarer