Hamburgare med sötpotatischips



Hamburgare med guacamole och sötpotatischisp avslutade en riktigt aktiv söndag med ute lek och timmar på isbanan.

Färsen till hamburgarna smaksatte jag med rökig barbecuesås, vitlök, chilipulver, salt och peppar. Guacamolen gjordes genom att mosa en avocado med 1/2 pressad vitlöksklyfta, chili, salt, peppar och lite matyoghurt. Chipsen kom till genom att sjag skar en sötpotatis i mycket tunna skivor vilka lades i en ugnsform med bakpapper. Ringlade lite olja över och rikligt med salt. Bakade dem i 175 C ca 20 minuter. Var beredda - de bränns fort. Chipsen var överraskande goda och kommer att få agera tillbehör fler gånger. Lägg ihop allt på en tallrik med sallad, tomat och lök och en skiva låtsasost på burgaren.

Nu ska båda barnen till tandläkaren, de är mycket spända :-)

Njut av resten av dagen.

Kommentarer