Gratinerad aubergine


Svamp- och ostgratinerad aubergine

Skär två skivor aubergine per person. Salta och låt vätskan dra ur i ca 15 minuter, torka av skivorna. Skär en skiva gott bröd per person, dela i mindre bitar och bryn i olja och salta. Fräsk hackade champinjoner i smör. När vätskan är borta låt en pressad vitlökslyfta bryna med. Tillsätt lite vin och låt koka in. Låt ca 1 msk philadelphiost smälta ner i svampfräset. Smaka av.

Bryn aubergineskivorna i olja och lägg sedan i en ugnsfast form. Lägg på svampröran, krutongerna,lite rivet citronskal, salt , peppar och riven parmesanost. Gratinera.

Mycket gott alternativ till varmamackor. Ta bort krutongerna så är rätten helt fri från kolhydrater.

Hoppas ni haft en fin dag - det har vi :-)!

Kommentarer

  1. Hej Sara

    Vad kul att du kikade in hos mej. Lite dålig på att uppdatera numera då jag håller på att starta eget och bloggar också på http://medvetenmini.blogspot.se/

    Men ett och annat recept och lite bilder blir det fortfarande på EbbaPåLandet

    Ha det fint!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar