Lammfilé goes Italien






Bilder från gårdagens middag. Köpte kräftor och lammfilé resten blev saker från kyl och frys. Detta bidde det: Heltstekt lamminnerfilé med parmalindad sparris som toppats med mozzarella, rödlök och soltorkade tomater och en pestosås. Börja med att linda sparrisen, två och två, med parman. Lägg i en form. Gör såsen genom att bkoka upp grädde, crème fraiche och smaksätt med pesto, buljong och kryddor efter tycke och smak. Jag tog salt, peppar och chilipulver. Dela stora sneda skivor av baguetten, ringla lite olivolja över, strö på flingsalt och gnid in skivorna med vitlök och sist ett par skivor mozzarella. Ställ in i ugn tills osten nästan smält.

Hacka mozzarella, rödlök och soltorkade tomater (tredje middagen på samma paket) och häll över lite olovolja. Ställ in sparrisen i ugnen tills skinkan fått lite färg. Ta ut och slå ost- och tomatblandningen över. Lägg lite folie över och låt det stå under tiden du steker köttet.

Putsa filéerna något. Krydda med salt och peppar och bryn dem ett par minuter på varje sidan. Låt vila något i folie innan de skärs upp.

Lägg upp så här om du vill, en "spegel" av sås, sparris på den, filèer på sparrisen och en skiva bröd bredvid. LCHF och GI - skippa brödet! :-)

Sammanfattning:
Förrätt: Två havskräftor och några räkor var. I glasen: Segura Viudas, Brut Rosado
Varmrätt: Lamminnerfilé med parmalilndad sparris och pestosås. I glasen: Kleine Zalze
I högtalarna: Adele

Nu ska vi ta tag i denna dag som består av utomhuspyssel, kalas för kompis til G som fyller 7, planering inför kommande vecka som består av tjänsteresa, födelsedag och besök från Västkusten - vilket vi ser fram emot.


Kommentarer