Fläskfilénuggets


Istället för raqulette blev det: Fläskfilénuggets på bädd av ruccola, halloumi, dressing och getostfyllda champinjoner. Skär lagom antal skivor fläskfile ( vi åt tre per man). Häll ca 5 dl corn flakes i en bunke och blanda i flytande margarin, salt och peppar. Krossa så det återstår ett grovt mjöj. Vänd filébitarna, tryck på lite extra panering. Lägg i ugnsfastform, på bakplåtspapper. Ta bort stammen ur champinjonerna, fyll med getost. Ställ in köttet i 200 C ca 15 minuter. Ställ in svampen i ca fem. Låt köttet stå med även dessa fem minuter. Stek under tiden halloumin. Lägg sallad, tunna skivor av rödlök, halloumi, köt och ringla sedan valfri dressing över. Vi hade samma som till gårdagens pizza. Lägg den fyllda svampen bredvid. Snabb och enkel middag med knorr.

Nu är G hemma, middagen är avnjuten och ögonlocken börjar bli tunga. Dags att kura ihop sig framför TV:n.

GI/LCHF: ta bort cornflakesen

Kommentarer