Tobleroneparfait




Vid lördagens kräftskiva ansvarar jag för paj och efterrätt. Har svängt ihop en riktig kaloribomb som jag först på lördag vet hur den smakar. Men här kommer i alla fall receptet. Hämtat från Allt om Mat.

Tobleroneparfait ca 10 p
Smält 300 g Toblerone i vattenbad eller mikro. Vispa 6 äggulor pösigt tillsammans med 1 dl socker. Vispa i en annan skål 5 dl grädde löst. Rör ner chokladen i äggsmeten. Vänd sedan ner grädden. Täck en form som rymmer 1,5 l med plastfolie. Häll i smeten. Som inte detta var nog krossade jag 100 g digestivekex fyllda med chokladkräm och täckte med. Tänker att jag vänder det hela upp och ned vid servering och parfaiten får då en kexbotten.

Sen ska den serveras med kolasås och färska bär. Ni hör ju, detta kan ju bara inte misslyckas. Håller tummarna!!


Kommentarer