Neuhausen


Drygt 7 mil innan vårt slutmål möttes vi av ett galet oväder. Blixtarna avlöste varandra och regent var så kraftigt att det var omöjligt att se vägen. Trafiken kröp fram i ca 30 km/h. Men när vi väl kom fram till vårt stopp, efter Lugano, sken solen igen och efter en kort promenad genom byn svalkade vi oss med glass och dopp i fontänen.


Broder och jag hjälptes åt att fixa middagen som var:

Helgrillad fläskfilé med schupfnudeln och krassesås

Köttet rubbades med diverse kryddor, vitlök och olja. Fick dra en stund innan de helgrillades. Först på hög värme sedan på låg, för att till sist vila sig klar under locket. Undertiden den vilade brynte vi schupfnudeln (mitt favorittillbehör alla kategorier. Blir till att fylla kylväskan med flera påsar innan avresan hem till Sverige). Såsen som är ännu en av vår mammas paradsåser gjordes på torr vermouth, grönsaksbuljong (tror jag), crème fraiche och krasse. Även denna sås (sök på mammas sås som görs på ketchup och hallonsås!) tar slut till sista droppen. 



Smygfotograferade i en av värdparets lådor :-) Så här kan det se ut i en tysk svensk kökslåda. Behöver jag säga att hans stora passion är chips med dip, och sås med Knorr´s buljonger som bas :-)

Kommentarer