Saftiga biffar i gräddig tomatsås

  

Saftiga biffar i gräddig tomatsås 4 p

Låt 1 ägg och 2 msk ströbröd svälla i 4 msk mineralvatten. Blanda 400 g färs med 1 riven gul lök, salt, peppar, 150 g fetaost, finhackad basilika och ströbrödet. Forma till lagom stora biffar, ca 8 st.

Stek biffarna nästan klara. Lägg i en ugnsfast form.

Sås
Hacka och bryn 1 lök. Tillsätt 4 dl vatten och en köttbuljongtärning. Lägg i fem små kvisttomater i såsen och låt dem koka sönder. Tillsätt 2 dl vispgrädde och smaka av med salt och peppar. Tillsätt 1 msk basilika och mixa såsen slät. Häll såsen över pannbiffarna. Låt allt puttra en stund i ugn. Jag ugnsrostade några klyftor palsternacka (olja, salt och en knosad vitlöksklyfta) undertiden biffarna puttrade klart. Servera med lite sallad.

En supergod vardagsrätt som nästan kvalificerar in sig bland festrätterna.



Kommentarer