Grillade ribs med två sorters glaze


Igår gjorde vi Stuttgart i värmen. Vilken galen hetta det är. Är det samma i Sverige? I morgon styr vi kosan hemåt och efter en koll på SMHI verkar det bli svalare och ett åskoväder kommer att dra in över norra Tyskland och temepraturen kan komma att sjunka till 17 grader. Hoppas även de i söder får något lägre temperatur. Här hade vi 33 C igår på kvällen.

Näväl, lite shoppande blev det för mig och barnen och innan vi for hemåt besökte vi saluhallen. Oj så mycket godsaker. Två glaze fick följa med hem. En hickory och en smokey, vi trodde att de skulle påminna om varandra och för att reda ut vilken som smakade vad penslades kvällens ribs med de två olika. Ingen var godare än den andra och alla åt girigt av följande:

Förkokta grillade ribs

Till fyra vuxna och två barn köpte vi 2,5 kilo små ribs. Dessa kokades i buljong, ca en timma. Sedan penslades de med de olika glazerna och grillades tills de fått en fin yta. Svägerskan fixade en mumsig sås på en burk crème fraiche, 1,5 finhackad rödlökoch två stora pressade vitlöksklyftor. Ziguernersauce (en pikant tomatsås), glazerna, tomat- och löksallad och egenodlade gurkor dukades fram till. Potatisen var tunna skivor som bakats med olivolja i ca 220 grader, drygt 35 minuter.

Nu ska lilla H och jag ut och promenera lite. En glass är lovad och lite mat till kvällen, och vår sista middag, ska inhandlas. Eftersom vissa av oss var galet hungriga igår när det handlades finns det diverse plock kvar som komme väl till pass i kväll. Tror att det kan bli att grilla lite kyckling kanske. Får kolla min tyska parlör och ge mig i väg till byns Metzgerei :-)

Bis dann!

Kommentarer