Hungriga barn


I samma takt som skola och fritidsaktiviteter drar igång, ökar barnens intag av mat och frukt. G som är den äldsta och som tränar mest äter verkligen som en häst. Mager som en skrika så uppenbarligen gör han av med mer energi än han får i sig. Mamma är på besök denna vecka för att ge barnen en mjukstart efter ett långt sommarlov, och med skolstart för en 6-åring. Fick berättat när jag kom hem från jobbet att han, vår G alltså hade ätit en halv falukorv (inte en hel ring) och makaroner till mellanmål. Men han åt så det stod härliga till av kvällens middag, som var:

Köttfärssås och spagetti, 2v &2b och en matlåda

Bryn 400 g blandfärs. Krydda rikligt. Låt en finhackad rätt stor gul lök och en pressad vitlöksklyfta bryna med färsen. Krydda ytterligare, gärna med lite grillkrydda. Tillsätt 3 dl grädde och 1 dl vatten. Smula ner en köttbuljongstärning. Tillsätt drygt en tsk soya och 1 msk ketchup. Låt såsen puttra till en krämig konsistens. Servera med nykokt pasta och färskriven parmesanost.

Fredag i morgon och första arbetsveckan efter semestern är slut. På programmet står hockeyträning, svampplockning och så klart en massa god mat - och säkerligen ett glas gott vin. Snart där...

Sov gott!

Kommentarer