Kycklinggratäng med smak av...pizza...


(Uppdatering: har glömt att skriva att det ska vara ajvar relish i såsen - den HIMELSKA såsen ☺)
Vad härligt det är med nätet. Man är sugen på kyckling, men vet inte hur den ska tillagas för att smaka som den rätt fantasin har skapat. Man surfar lite här, man surar lite där och vips så finns det ett uppslag och en måltid formas.

Så här blev det i fredags, och kära alla ni som gör er besväret att titta in här dagligen. Gör detta en kväll när ni vill äta något gott, bjuda någon på något som smakar engagemang men inte kräver en massa förberedelser.

Gör så här.

Tina en kycklingfilé färre än vad ni är i antal. Är du ensam så snälla, ta en hel! Dela i mindre bitar, krydda och bryn i smör. Lägg i en form. Blanda i en skål, 3 dl grädde, 2 msk tomatpuré, 2 msk ajvar relish, oregano, salt och peppar. Slå såsen över kycklingen, sprid ut ca 10 små tomater och toppa med ett par dl riven smakrik ost. Gratinera ca 15 minuter.

Servera med foliebakade potatisar som görs så här.

Koka en påse delikatesspotatsiar nästan helt klara. Lägg på ett rejält folieark. Ringla rikligt med olja över. Lägg kvistar av färsk timjan på och hela vitlöksklyftor, här kan det inte bli för många. Strö flingsalt över.

Ställ in i 225 C nästan hur länge som helst. Ta den tid du behöver för kyckling, undanröjning av disk, dukning etc....

Ät och njut!

Kommentarer