Krabbköttbullar och rökiga kotletter





Bjuder er på en tvårättersmeny med lita annorlunda smakkobinationer. Syrligt, sött och rökigt.

Förrätt:

Krabbköttbullar i salladsskål och sötsurdip, ca 4 p

Blanda 300 g blandfärs med 150 g krabbkött på burk. Blanda ner ett ägg, en riven gul lök, 1 msk fisksås, chiliflakes, salt och peppar. Blanda väl och forma till små bollar. Rulla dem i sesamfrön och stek i smör. Servera i ett salladsblad och en skål med sweetchilisås på flaska.

Varmrätt:

Rökiga kotletter med quinoasallad

Ta fram en kotlett per person. Skär skåror i fettkanten. Pensla med en god rökig glaze. vi använde DENNA goding. Koka quinoa enligt förpackningen. Låt svalna något och blanda sedan med avocado, tomat, schallottenlök, babyspenat och god dressing. Gör en sås på rysk yoghurt, mango chutney, vitlök, salt och vitpeppar. Grilla köttet och halverade citroner (så galet gott som tillbehör. Så väl som att äta som att pressa över kött och sallad). Ät och njut.

Kommentarer