Bräserad oxkind, kantarellsås och blomkålsmos


Förrätt
Melon, skinka, rostade pinjenötter och balsamico creme. Enkelt och gott.

Ja här kommer då belöningen efter TIMMAR i skogen och för köttet TIMMAR på spisen. Igår, fredag, kryddade vi och brynte drygt 1 kg oxkind som sedan fick puttra i ca 6 timmar tillsammans med rotselleri, morötter, palsternacka, purjolök, vitlök, 1 flaska röd vin, ett par dl vatten, flingsalt, 10 vitpepparkorn och ett par lagerblad.

Idag gjordes följande

Sås
Bryn nyplockade (för det har vi väl alltid, eller hur??) kantareller. Tillsätt en finhackad gul lök och en pressad vitlöksklyfta. Tillsätt 3 dl vispgrädde, 1/2 köttbuljongstärning, 1 tsk géle och 1 tk soya. Smaka av med salt och peppar.

Blomkålsmos
Dela ett blomkålshuvud i små delar. Koka i ca 7 minuter. Mixa med en stavmixer, tillsätt smör. Mixa sedan ner lite grädde. Smaka av med salt peppar och innan servering rör ner (under uppvärmning) 2 dl riven parmesanost

Köttet
Vi hade ett kallt kok så vi började med att värma allt. Ta sedan upp köttet lägg det i folie och varmhåll i ugn.

Morötter
Skrubba späda morötter. Lägg i en form och ringla rikligt med olivolja över och flingsalt. Ställ in i 150 c nästa hur länge som helst. Våra stod inne ca 1 timma och var krämiga och söta, och inte alls söderbakade.

Sky
Sila bort grönsakerna och reducera skyn till hälften. Red och smaka av med lite géle och kalvfond.

Nu är det bara att synka ihop allt, duka fram och ha som målsättning att alla sitter till bords när du kommer med maten så att alla får njuta av den GALET goda maten varm. Förutom vi då som matbloggar. :-)

Började med detta inlägg innan middagen var helt avslutad. Efterrätten återstår, återkommer med den.

Njut av lördagskvällen. Snart slappar vi med godis i soffan till en brittsik deckare, inte mycket som slår det.

Kram!

Kommentarer

  1. Mmm.. Vad gott det ser ut. :) Rostade morötter är en personlig favorit. Bräserad oxkind och kantarellsås låter ju också otroligt spännande! ..jag hade dock tagit rårörda lingon till.. :) /Inge Pehjl

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nog fanns det en burk lingon på bordet, men den hamnade visst utanför fokus! :-)

      Radera

Skicka en kommentar