Kesoplättar med rökt laxröra och Kyckling cordon bleu


En urgod kolhydratsfri förrätt som älskades även av familjens kesohatare, vilka var alla utom jag. Gör så här:

Kesoplättar med rökt laxröra 2 p

Mixa en halv burk keso, 1 ägg, 0,75 msk Fiberhusk, lite salt och svartpeppar. Låt stå och svälla en stund. Finhacka ca 100 g rökt lax och blanda med 2 msk god majonnäs, en liten klick yoghurt, finhackad dill , lite salt och peppar. Grädda plättarna (jag fick ut fem små) låt svalna något innan röran läggs på. Garnera med dill och citron.




Till varmrätt blev det:

Kyckling cordon bleu, 2v 2b

Ta fram tre kycklingfiléer. Dela dem nästan hela vägen igenom. Banka ut dem något. Bred ett tunt lager senap på varje lägg sedan en skiva god ost på (vi körde Emmentaler) och en skiva rökt skinka. Vik ihop, pensla lite smör på varje och krydda. Ställ in i ugn på 220 C, 15-20 minuter. Här får man känna, eller använda en termometer.

Vårt tillbehör var en tomatsallad från Mat-Tina. Lägg på ett fat, eller i en form, halverade tomater gärna i olika färger. Riv mozzarella i stora bitar, lägg ner hos tomaterna tillsammans med basilikablad. Bryn smör i en kastrull och precis innan servering skedas det bruna, varma smöret över tomater och ost. Avsluta med salt och peppar.

Nu ska här väckas sommarlovströtta barn...

Ha en härlig lördag!

Kommentarer

Skicka en kommentar