lördag 7 maj 2016

Tvårätters till kvällen kanske?


Förrätt, heta räkor med söta betor


Varmrätt burgare med alla tänkbara godsaker

Var på en råvaruturné i samband med ett uppdrag kopplat till mat, och bland så mycket gott jag fick med mig hem kom bland annat ett stycke färs av Wirum Jersey Beef.

Jag känner sån ödmjukhet inför råvaror av denna typ. Man driver upp djuren småskaligt, och långsamt. Det tar två år innan djuren är redo att gå till slakt, och fram till dess föds de upp på enbart gräs från den egna gården. Men mer om detta kommer...

Efter ännu en djupdykning i frys och kyl var det denna tvårätters vi firade in en långledig helg med:

Förrätten:

Vitlöksfrästscampi med rödbetscreme

Skala och skär färska rödbetor i mindre bitar. Koka dem mjuka och låt svalna. Mixa med Saint agyr-ost, salt, peppar och en gnutta honung.

Stek frysta scampispett i vitlök och olja. Servera med rödbetscreme.

Klart - ät och njut!

Varmrätt

Wirum Jersey Beef burger

Salta och peppra färsen forma till lagom stora biffar. Pensla med olja och grilla några minuter på varje sida, låt vila i folie någon minut.

Grilla briochbröd.

Montera burgaren med bröd, sallad, små inlagda gurkor, rödlök, skivad Castello, aioli och tomatsås.

Kalasgott!



Smidigt och supergott

Smaklig måltid och ha en underbar lördag!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar