lördag 21 maj 2016

Köttfärslimpa - typ




Kör vidare på middagar ur senaste numret av Allt om Mat.  Denna kväll blev det en variant av en hederlig köttfärslimpa.

Köttfärslimpa med parma och ost

Det här behöver du:
500 g nötfärs
150 g blandad svamp
1 msk smör
1 tsk salt
2 msk dijonsenap
75 g lufttorkad skinka

Timjansky

3 dl vatten
1/2 dl rött vin
3 msk konc kalvfond
1 msk ljus sirap
1 msk majsenastärkelse
1 msk finhackad timjan

Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 C. Hacka svampen och fräs den i smör. Platta ut färsen till en rektangel på bakplåtspapper. Jag kavlade ut den. Krydda med salt. Bred senapen över. Lägg på parmaskinka, svamp och riven ost. Rulla ihop med hjälp av pappret. Stäng hörnen.

Lägg över rullen på en plåt. Tillaga ca 25 minuter.

Sky:

Koka ihop vatten, vin, kalvfond och sirap tills ca 2 1/2 dl återstår. Red med majsstärkelse utrört i lite vatten. Blanda i timjan strax innan servering.

Servera med frästa grönsaker. Vi festade även till det med vitlöksbröd.

Smaklig spis!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar