Rabarberpaj


Vid bakning krävs exakt mått, det funkar inte att bara höfta och dutta i lite av varje. Förutom när det kommer till paj med knäckig topping, då funkar det faktiskt helt ok. Och att höfta passar mig perfekt! ☺

På restaurangen har jag det stora nöjet att få sköta allt från administration till produktion i kök - helt enkelt det bästa av båda världar. Så fredagen som gick kunde våra gäster smaska i sig nybakade små rabarberpajer, ljumma och serverade med vaniljkräm.
Ungefär så här gjorde jag:

Koka upp rabarber skurna i småbitar. Tillsätt socker efter smak. Red vid behov. Ställ att svalna något.

Lägg en rejäl klick smör i en kastrull, tillsätt havregryn, sirap, socker och vaniljsocker. Blanda till smöret smällt och det har blivit en glansig grynig massa.

Klicka rabarberkrämen i muffinsformar. Toppa med röran. Grädda i 150 C ca 15 minuter, eller tills de fått lite fin färg.

Nu är det bara att låta dem svalna något, lägga i en rejäl klick kräm och njuta!

Kommentarer