lördag 28 maj 2016

Ceasarsallad med bacon och kyckling



Fredagens smarriga middag, en Ceasarsallad helt enkelt. Så här gör du min:

Cesarsallad, 2p

Hacka och knaperstek ett paket bacon. Låt rinna av på papper.

Skär vad bröd du har hemma i fyrkanter. Stek i lite olja, vitlök och salt.

Ugnstek ett kycklingbröst, penslat med en blandning av sweet chilisås och grillkrydda.

Skär ett huvud romansallad i mindre bitar, eller riv bladen. Blanda runt tillsammans med rikligt med dressing.  

Lägg upp sallad, bacon, krutonger och kyckling på ett fat avsluta med riven parmesanost.

Jamen hur gott?

Supergott!


Dressing
1 st äggula(or)
1 st vitlöksklyfta(or), finriven
1 tsk sardellcrème
0.5 dl rapsolja
0.5 dl olivolja
2 msk mjölk
2 msk rödvinsvinäger
25 gram parmesanost, riven
salt
peppar

Blanda ihop äggula, vitlök, vinäger och sardellcrèmen.
Tillsätt oljan lite i taget och vispa samtidigt. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar