Snabb färsgulasch med paprika och chili





Efter mountainbiketräning och fotbollsträning var det två hungriga barn som slog sig ner vid matbordet och glatt mumsade i sig denna goda och snabbfixade gryta:

Färsgulasch med paprika och chili, 4p

Det här behöver du:

500 g färs (gärna nöt)
800 g delikatesspotatis
2 röda paprikor
1 röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 msk spiskummin
salt, svartpeppar
1 msk smör
2 msk tomatpuré
1/2 dl konc kalvfond
1 förpackning passerade tomater (500 g)
4 dl vatten

Så här gör du:

Skölj och halvera potatisen.
Skölj och kärna ur paprika och chili. Skala och hacka lök och vitlök.
Skölj citronen. Riv citronskalet.
Bryn färsen i smör i en gryta. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Blanda i paprika, chili, vitlök och citronskal. Tillsätt tomapuré och kalvfond och häll över passerade tomater och vatten. Blanda i potatisen. Koka upp och sjud på svag värme under lock tills potatisen är mjuka, ca 20 min (beroende på potatisens storlek)
Smaka av med ev mer krydda,

Servera förslagsvis med gräddfil och bröd.

Smaklig måltid!

Receptet är hämtat från www.alltommat.se

Kommentarer