Så sorgligt - nu är det slut....


Det där goda brödet jag fick med mig hem från Gesällbageriet i Figeholm, under min "hämta-hem-råvaror-turné"

Tur är då att de hängivna bagarna finns endast 2 mil bort.

Middag på rester - så fina så man blir alldeles varm i själen, och i magen.

Rådjur på smörstekt levain, med läckra tillbehör

Köttet kommer från DENNA middag.

Tillbehör:

Ugnsbakad rödlök
Halvera rödlök, behåll skalet. Ringla honung och lite olivolja över. Salta och peppra. Ställ in i ugn på ca 150 C till löken fått lite färg och mjuknat.

Smörstek en skiva levain. Lägg på tunna skivor av köttet. Servera med sallad, tomat, inlagd gurka, gryeresmör, tomatsås och så löken.

Smörstekt levainbröd har nog utvecklats till något som kan likna ett beroende och den trivs så himla bra många olika råvarors sällskap.

Löp och köp - Levain från Gesällbageriet i Figeholm.

Smaklig måltid!

Kommentarer