lördag 14 maj 2016

Smörstekt levain med pesto, getost och tomater



Inspirerad av min kära vän och hennes ogräspesto fick den vara huvudperson vid gårdagens enkla middag. Mättande, nyttigt och så galet gott.

Gör peston genom att mixa 1 dl späda kirskålsblad, 1 dl ruccola, 1/2 dl persilja, 1/2 dl basilika, 1/2 dl rostade valnötter, 1 dl riven parmesanost, 1 pressad vitlöksklyfta och ett par matskedar god olja. När massan är någotsånär slät tillsätt ytterligare ett par matskedar olja. Smaka av med salt och svartpeppar.

Yummi!

Smörstek en skiva gott bröd, bred getost på, sedan pesto och avslutningsvis skivor av kvisttomater - och så lite flingsalt på toppen.

Detta bara måste ni testa, sjukt gott - som min 11 åring hade sagt om detta hade passat hans smaklökar ☺

Ut och leta godsaker i naturen.

Kram! ♥

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar