torsdag 19 maj 2016

Torsk i citronsås med gremolata




Alltså det där med att planera in fisk i vardagsmaten är något som alltid glöms bort - men inte denna vecka. Superfräsch fiskrätt som precis som sig bör mitt i veckan, gick snabbt att tillaga.

Torsk i citronsås med gremolata

Det här behöver du:

600 g torskfilé
1 kilo delikatesspotatis
1/2 citron
1 kruka dill
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl vispgrädde
1 hönsbuljong
250 g frysta sojabönor
150 g sockerärtor
salt, nymald svartpeppar

Så här gör du:

1. skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär fisken i ca 3 cm stora kuber. Krydda med 1 tsk salt.
2. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet lägg i en skål. Pressa saften i en annan. Finhacka dillen. Skala och finhacka vitlöksklyftan. Blanda citronskal, dill och vitlök.
3. Blanda citronsaft, grädde och 1 dl vatten i en traktörpanna. Smula ner buljongtärningen och låt koka ihop ca 5 minuter. Lägg i fisken och sjud under lock ytterligare 5 minuter.
4. Koka sojabönor enligt förpackning. Låt sockerärtor koka med sista minuten.
5. Servera fisken med potatis och avsluta med gremolatan.

Smaklig spis!

Receptet är hämtat från www.alltommat.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar