söndag 8 maj 2016

Rådjursinnanlår och sötpotatis


Att helgrilla, eller helsteka, är verkligen bästa tillagningssättet för ett fint stycke kött - som här ett litet innanlår av rådjur. 

Helgrillat innanlår i fint sällskap

Ta ut köttet i tid så det får bli rumstemeprerat, tänd även grillen i tid så du har en fin glödbädd när det är dags att grilla ingen flambering tack ☺ 

Rubba köttet med viltkrydda, salt och peppar. Pensla med olja och grilla runt om. Lägg indirekt, sätt in en köttermometer och grilla under lock till köttet fått en innertemperatur på 55 C. Lägg i folie och låt vila ca 10 minuter.

Serveringsförslag:

Friterad sötpotatis
Skala sötpotatis, skär i stavar. Ge ett uppkok i saltat vatten. Låt torka på papper. Hetta upp olja till ca 160 C. Fritera potatisen till den fått en krispig yta. Lägg åter igen på papper för att rinna av. Salta.

Vitlökscreme
Blanda lika dela crème fraiche och majonnäs. Pressa ner önskad mängd vitlök, lite honung, salt och peppar.

Söt tomatsalsa
Blanda tinad (frusen) mango med finhackade kvisttomater, hackad färsk chili, finhackad rödlök, pressad vitlök, limesaft, rivet skal av lime, sweet chilisås, en nypa socker, salt och svartpeppar.

Ett fat med krispiga salladsblad.

Grillsäsongen är inledd, och fortsätter detta väder som denna helg bjudit på så kommer grillen glöda hela sommaren. ☺

Grill-on!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar