Sallad på hjort och saint agur



Det behövs inget annat än god sallader dessa varma sommarkvällar. I veckan blev det en:

Sallad med hjort och god ost
En liten näpen dovhjortsbit tinades och lades i en marinad på olja, balsamicovinäger, viltkrydda, honung, salt och peppar. Denna stektes sedan mjuk som insidan på nedre delen av tummen. Ni vet precis vilken del jag menar va? :-) Medium rare blir den och vilar sedan till medium i folie.

Cole slaw
Strimla lite vitkål tunt, samma sak med två morätter och lite av den gröna delen på purjon. Koka upp vatten och slå över kålen. Låt dra några minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Blanda yoghurt, majonnäs, senap, vitlök, en nypa socker, oregano, salt och peppar. Blanda ner kålen. Låt dra en stund

Lägg upp blandade blad på ett fat, strimlat naanbröd, gurka, tomat, saint agur, hjortköttet skuret i tunna skivor och sist klickar av cole slaw på.

Kanske inspiration till en sallad gjord på andra blad, annat kött, annan ost... :-)

Ha det gott!


Kommentarer