Kladdkaka med Nutella - igen



I eftermiddags fick så mina kollegor avnjuta det som bakades igår. En smarrig och mäktig kladdkaka med bla Nutella. Till kakan serverade jag jordgubbar (de är bara så galet goda nu) och vaniljkvarg.

Vill du baka den så gör då så här:

Kladdkaka:

100 g mörk kvalitetschoklad 70 % (jag tog vad jag hade i skåpet bla 70%-ig med pecannötter och havsalt samt några små toblerone)

100 g smör

1 dl Nutella

2 ägg

2 dl socker

4 msk sirap

2 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

2 dl vetemjöl

2 krm salt

Garnering:

Nutella

Gör så här:

Sätt ugnen på 175° . Finhacka chokladen och smält med smör i en kastrull. Blanda ner Nutella, ägg, socker, sirap och vaniljsocker. Sikta ner kakao, vetemjöl och salt. Bred ut smeten i en klädd eller smord springform (24 cm i diameter) och grädda i ca 15-20 minuter. Bred Nutella över kakan och låt svalna.

Lycka till!

Kommentarer