Recept på den heta chilin som utlovat



Het chili
Det här behöver du:.
1kg Högrev
1,5 paket bacon
4 Vitlöksklyftor
1 chilifrukt (kolla av styrkan, kanske mer kanske mindre)
4 tomater
1/2 fänkål
1/2 knippe Persilja
2 msk chilipulver
2 msk spiskummin
2 msk råsocker
1/2 msk flingsalt
Vitpeppar
2 x flasköl.
.
Och så här gör du:
..
Skär köttet i 1-2 centimeter stora bitar. Strimla baconet. Hacka tomat, fänkål, chilifrukt, och vitlök grovt. Bryn högreven i en ordentlig gjutjärnsgryta lite åt gången lägg åt sidan. Stek sedan bacon och när det börjar få färg tillsätt chilifrukt och vitlök. När baconet är klart; häll tillbaka högrevet. Tillsätt sedan tomat, fänkål tillsammans med de torra ingredienserna. När tomaterna sedan börjar tappa sitt skal så tillsätter du ölen och låter det koka upp. Sätt sedan ner värmen så det endast småputtrar och lägg på locket. Låt stå så ca 3 timmar..
Ta sedan av locket och lägg ner persiljan och smaka av. Låt sedan grytan puttra ytterligare i ytterligare en timme. Chilin skall under denna tid koka ner från att vara rätt vattnig till att bli mer ”fast” och köttet faller isär helt. Kanske behöver den redans något?

Servera chilin med guacamole (mosa en avocado med vitlök, honung, salt och peppar till denna rätt är det bästa att hoppa chilin), gräddfil (behövs för oj oj så het min blev), grönsaker efter tycke och smak och nachochips.
Perfekt campingmat då den nästan sköter sig själv hemma på spisen, låt svalna och frys in i påsar – bara att ta med och värma när det är dags för middag.
Galet god chili men jag kommer att testa av styrkan nästa gång jag gör denna. Hot-hot

Receptet har jag lånat HÄR ifrån, tack å bock!

Kommentarer