Grillad entrecôte, och annat



Väderomslaget och omställning från högtryck till lågtryck kändes av hela lördagen, och lagom till regnet kom kunde vi sätta oss till bords inne och avnjuta:

Grillad entrecôte med tillbehör, 3p

Köp fina bitar av entrecôte, lite insprängt fett och lagom marmorerat - och svenskt! Ta fram köttet i god tid innan grillning så det får bli rumstempererat. Innan grillning kryddas köttet med salt och svartpeppar, pensla lite olja på varje bit. Grilla och låt vila en stund i folie.

Vitlökssmör
Låt ca 50 g smör bli rumsvart. Tillsätt två pressade vitlöksklyftor, 2 msk hackad bladpersilja, en nypa flingsalt och ett par varv med vitpepparkvarnen. Forma till en tjock korv med hjälp av plastfolie och lägg in i frysen, ta fram några minuter innnan servering. Skär i tjocka skivor.

Bruschetta
Hacka två tomater fint. Lägg i en skål
Hacka 1/2 kruka basilika och lägg i en skål tillsammans med olivolja.
Skär en surdegsbaguette i skivor, ringla olja över och rosta i ugn på ca 250 C.
Gnugga sedan en skiva bröd med vitlök, lägg på basilikaolja och tomat. Avsluta med salt. Yummi!

Tortillia
Skär tunna skivor av saint agur och lägg på en tortillia. Lägg ytterligare en tortillia över. Stek på båda sidor och skär i snibbar och servera.

Sparris
Pensla sparrisen med lite olja grilla indirekt och salta innan servering.

Ät och njut!


Någon i familjen delade en Coke med Bertil??? Kul idé med dessa namnsatta flaskor :-)

Men vem är Bertil...

Kommentarer