Marinerad och späckad ytterfilé

Efter ett kort avbrott från köttmåltiderna var vi tillbaka på banan igen och då med en fin ytterfilé i sällskap av en sallad som lyftes till himmelska höjder tackvare en smaksatt rapsolja från Nöbble Gård i Kalmar. Oljan som är mörkt gul är smaksatt med vitlök, timjan och rosépeppar och bara så galet god att ringla över några salladsblad och servera som tillbehör eller en skål med tomater och fetaost till lunch. Behöver verkligen en flaska till!!




Tillbaka till vår ytterfiilé som i korta drag görs så här:

Marinerad och späckad ytterfilé med sallad 4p

Börja med att späcka filén med tunna skivor av vitlök. Kör ett litet snitt med en smal kniv och stick ner skivorna. Marinera i en marinad gjord på rapsolja (har du från Nöbble så blir den lilla filén lite extra glad, annars går det bra med vilken som), kinesisk soja, oregano, timjan, paprikapulver, honung, salt och peppar.
Då ytterfilén oftast är rätt kraftig grillas den med fördel med hjälp av en köttermometer. Den är klar vid 68C då den behöver vila något i folie undertiden du fixar med de sista förberedelserna.
Inspiration har hämtats från DENNA blogg.

Gör din favoritsallad och slå gärna en god dressing över. Skär en mozzarellaost i centimetertjocka skivor. Vänd först i ägg sedan i en blandning av ströbröd och mjöl, något mindre mjöl än ströbröd. Stek i olja på rätt hög värme. Krydda en aning. Lägg på salladen.

Gör en snabbgrillsås genom att blanda några skedar majo med yoghurt, vitlök, chilisås, salt och peppar.

Hoppas du vill testa detta och gillar det lika myckt som vi gjorde. Njut av din lördagskväll.

Kram!

Kommentarer