Italiensk köttgryta


Italiensk köttgryta 4p

Det här behöver du:
800g grytbitar av fläsk
2 vitlöksklyftor
2 msk sweet chilisås dl vatten
1 burk cocktailtomater på burk
2 dl vatten
1 msk kalvfond
0,5 köttbuljongtärning
Örtkryddor, salt och peppar
1 gul paprika
1 röd paprika
6 små tomater
hackad basilika

Gör så här:
Hetta upp fett i en panna,  lägg ner köttet, salta och peppra pressa i vitlöksklyftorna. Krydda med örtkryddan och slå på vatten så det nästan täcker köttet. Koktid beroende på hur gott om tid du har. Jag kokade mitt 1.5 h och det blev då supermört och gott. Ca 20 minuter innan du ska äta slår du på burktomaterna, sweet chilisåsen, fond, buljong, strimlad paprika, tomater och finhackad basilika. Puttra vidare och smaka av. Häll upp i skålar och toppa med gräddfil.

En riktig höjdare men viktigt att smaka av - jag duttade i både det ena och det andra och måtten ovan är inte exakat. Är de någonsin det här? :-)



Kommentarer