Hamburgare med coleslaw


Hamburgare:
150 g nötfärs per person. Smaksätt färsen (ca 300 g) exempelvis så här:0.20 tsk Liquid smoke (rökessens på flaska), 2 vitlöksklyftor, 1 ägg, lite sambal oelek, salt och peppar. Cheddarost, stora hamburgerbröd, coleslaw, salladsblad, tomat och rödlök.
Coleslaw:
7 dl finstrimlad vitkål
1 liten morot
1 liten rödlök
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 tsk fransk senap
1 tsk socker
1/2 tsk salt
1 krm grovmald svartpeppar

Så här gör du
Strimla vitkålen riktigt tunt antingen med hjälp av en osthyvel eller matberedare med den tunnaste skärskivan. Skala moroten och riv den fint. Skala, dela och skiva rödlöken mycket tunt. Rör samman crème fraiche, majonnäs och senap. Smaksätt med socker salt och peppar.Blanda vitkål, morot, lök och majonnässåsen. Låt salladen stå kallt ett tag.
Grillat är godast men funkar i stekpannan också. Smaklig spis!

Kommentarer