Vilken helg det blev!






Det planerade restaurangbesöket ställdes in. Vädret var så vacker och hur det än är så är det skönt med helger (nå väl, i alla fall en dag) utan tider att passa, ett restaurangbesök på tu man hand kräver ändå viss tidsplanering och praktiska sker att fixa med innan.

En dag bestående av utefix, fikamys och god middag för tre avslutades med ett hett bad i badtunnan. En rätt ok lördag om man säger så.

Till middag lagades det:

Förrätt
Sparrisbruschetta

Skär en baguette på längsen i rätt tunna skivor. Ringla olja på båda sidor, krydda med salt och lägg på pappersklädd plåt och rosta i 220 C tills brödet fått en krispig yta.

Skär bort den tråkiga delen på sparrisen och stek i olja på medelhög värme. Krydda med salt, peppar och tunna skivor vitlök. Plocka upp sparrisen och lägg på brödet. Stänk lite balsamicovinäger över, nymald svartpeppar och hyvlad parmesan.

Varmrätt
Tornedous med hemmagjord bea och pommes

Ta ut köttet ur kylen i god tid. Krydda med salt och peppar och stek i smör och olja. Ta tempen på köttet om du är osäker på när det är dags att plocka av. Vi gillar det stekt i samma mjukhet som partiet i handen nedanför tummen - medium, lite mer åt medium rare.

Googla på såsen, tips är att se till att alla ingredienser håller samma temperatur.

Hemmagjorda pommes blir godast om de först förkokas sedan rostas i ugnen på rätt hög värme och i jordnötsolja. Godas är friterat men vilket meck - ugn = smidigt ☺

Tillbehör - semirostade tomater. Kvisttomater läggs i en ugnsform tillsammans med olivolja, citronsaft och citron, en halverad vitlök, salt och peppar. Ställ in i ugn på 100 C och låt stå där i ett par timmar.

Dessert
Hallon- och lakritsparfait - enligt detta recept.


Fredagskvällen tillbringade vi tillsammans med den där fina familjen som bor mitt i skogen vid den stora sjön, vi var fyra som åkte dit men bara tre när vi åkte hem. Å så fortsatte helgen tills vi mötte upp den förlorade sonen vid en fotbollscup i en annan småstad nära oss. Lite grillning något senare samma dag så var helgen som gick klar. Bara så där, och på bästa sätt! ♥ 

Kommentarer