Lax i ugn



Färsk fisk är helt klart godast och i bland tar jag mig tiden att välja det framför fryst. Med inspiration från en middagsrätt som vi bjöds på hos vänner för en tid sedan, och som dessutom barnen älskade (vi är ingen fisk-ätar-familj) gjorde jag en variant deras galet goda laxrätt, så här:

Lax i ugn med citrussås och kokt potatis 1 v & 2 b
Lägg ca 400 g färsk lax i en smord ugnsfast form. Utan skinn och ben. Krydda med citronpeppar och salt. Koka upp ca 3 dl grädde smaka av med fiskbuljong, pressad citron, salt och peppar. Lägg fryst grönkål runt fisken och slå grädden över. Strö över lite riven ost och ställ in i 150 C ca 15 minuter. Tid beroende på storlek på fisk, min var tunn och var inne i 20 minuter = torr!

Servera med en god sallad och kokt potatis.


Här kommer ett tips på en efterrätt som i alla fall enligt våra godisregler, är ok att äta på vardagar.

Du blandar helt enkelt små bitar av frukter och bär som du gillar, avslutar sedan med en klick kesella vanilj och en havrekaka - inget måste ☺

Snart påskledig. Tjoho!! En arbetsdag kvar!!

Kommentarer

Skicka en kommentar