Parma till en början, sen följer lamm



Färskost fylld parmarulle med syrade tomater och grillad lammrostbiff med goda tillbehör 2p

Börja med att göra en god marinad till köttet. Exempelvis olja, soja, honung, viltkrydda, vitlök, salt och peppar. Låt köttet marinera så länge som möjligt.

Lägg fyra skivor parmaskinka på plastfolie, typ en på tvären, två på längden och sedan en på tvären igen. Bred ett lager med philadelphiaost smaksatt med vitlök och örter på skinkan. Gör en rulle med hjälp av plasten. Lägg in i kylen tills det är dags att äta.

Klyfta två tomater, kärna ur och skär sedan tunna strimlor. Blanda i en skål olja, honung, vitvinsvinäger, salt, peppar och lite hackad persilja. Smaka så du får en lagom balans mellan sötma och syra. Lägg i tomatstrimlorna och låt dra en stund.

Sneskär rullarna och lägg upp på tallrikar med lite ruccola som bas.

Grilla lammet till en innertemperatur på 56 C. Låt dra en stund i folie. Grilla majskolvar, pensla med köttets marinad.

Gör en sås på 1 dl majonnäs (Hellmans) och 1 dl yoghurt, honung, dijonsenap, dragon, salt och peppar.

Servera med en grönsallad toppad med getost.

Ha en fin kväll! 

Kommentarer