Köttgryta med ris och makaroner


Jo men precis så blev det. Köttgryta med ris och makaroner. Kul tyckte barnen och åt för glatta livet.Hade sedan tidigare en burk i frysen med:

Köttgryta
Bryn ca 400 g grytbitar av nöt i smör samt en finhackad gul lök. Krydda rikligt med paprikapulver, salt och peppar. Slå på ett par dl vatten, 1 köttbuljongstärning, 2 msk ajvar relish och två morötter skurna  grova slantar. Låt puttra i en timma. Fyll på med mer vätska vid behov. Tillsätt sedan 3 dl grädde, 1 msk gelé och eventuellt mer kryddor. Red eller låt grytan puttra en stund så såsen tjocknar till.

Servera med exempelvis ris och en sallad - och när det är dags att värma rester av denna mustiga och goda gryta kan det vara gott att variera sig med makaroner...

I kväll gör vi ett nytt försök med att laga middag, i går pysslade vi med så mycket annat. Men i kväll så...kyckling i pitabröd...återkommer.

Ha det fint och jag hoppas att du inte har samma trista väder hos dig som jag har!  

Kommentarer