Blomkålspytt




Idag bjuder jag på en mättande och hälsosam rätt som även går fort att göra, mitt ledord! Trotsade sommarvärmen och det grillsug som kommer med den och lagade och åt mat inne. Tur det då tempen på kort tid sjönk från över 20 varma grader till tokkalla 8. Brr….men precis som traditionen säger ska man frysa häcken av sig på Valborg.

Trevlig Valborgsmässoafton alla!

Blomkålspytt 2p
Bryt ett blomkålshuvud i mindre buketter. Skär en haloumiost i små kuber. Halvera 10 champinjoner, 8 körsbärstomater och lika många smålökar.
Fräs allt utom tomaterna i olja, på rätt hög värme. Krydda med salt och peppar. Strax innan servering blandas tomaterna i.
Blanda i en skål 2 msk yoghurt med 2 msk smaksatt färskost. Späd med lite vatten.
Smaklig måltid!

Kommentarer