Ett helgmiddagstips



Inte en kolhydrat så långt ögat når, tja ett par i det goda italienska rödvinet vi sippade på till middagen. ☺ Så här gör du denna goda middag som var både gräddig och skarp i smaken:

Fläskfilé med sparrisgratäng
Krydda fläskfilén med paprikapulver, salt och peppar. Bryn runt om på rätt hög värme. Sänk värmen, lägg på ett lock och låt eftersteka tills den nått önskad innertemperatur.

Finhacka och knaperstek bacon. Vispa ett par msk olivolja och någon msk balsamvinäger med lite honung. Tillsätt hackad persilja, bacon, kapris, salt och peppar.

Skär av den nedersta, hårda, delen på sparrisen. Lägg i en smord form. Slå på knappt en dl vispgrädde. Krydda med salt och peppar. Avsluta med rikligt med riven gryère. Ställ in i 175 C ca 15 minuter.

Servera med några salladsblad och ett glas gott vin till.

Kommentarer