Rotsakspytt med getost


Gjorde en djupykning i kylen, och då främst i grönsakslådan. Ger man sig bara attan på att inga råvaror får gå till spillo så går det. Vi slänger oerhört lite mat. Det mesta av resterna som blir åker ner i matlådan och andra "slattar" av diverse livsmedel som blir över efter att en viss rätt har tillagats, går att blanda ner i vardagsmaten.

Här är ett exempel där grönsaker, en halv getost, ärtskott och gräddfil från midsommar blev middag i stället för sopor.

Rotsakspytt, färsbiffar och vitlökssås 2 v & 2 b

Köpte på ICA en påse med blandade rotsaker, purolök och gul lök. Skalade och skar allt i "pyttbitar". La allt på en plåt, täckt med bakpåtspapper. Ringlade rikligt med olja över och smaksatte med salt, peppar och lite honung. Grönsakerna stod inne ca 20 minuter i 175 C. Innan servering ringlade jag ytterligare lite olja över och stora bitar av getost.

400 g blandfärs smaksattes med diverse kryddor och ett ägg. Stektes på rätt hög värme, ett par minuter på varje sida. Fick sedan efterstekas på lägre temperatur.

Såsen gjordes på gräddfil, lite vitlök, honung och svartpeppa.


Kommentarer